51726506_2393566020895924_6960951211428151296_n

We are back

Simen Engebretsen Nordli imponerte stort å gå inn til 9. plass i dagens Jizerska i de Tsjekkiske skoger. De andre som stilte leverte også svært gode resultater. Dette er en lagseier for oss.

Team ParkettPartner har denne sesongen hatt litt stang ut i forhold til resultater. Vi var derfor bare forsiktige optimister før dagens Jizerska. Men nå innfridde alle løperne og til de grader.

Fra start ble det satt høy fart oppover og våre løpere la seg litt bak med en avstand opp til teten som ikke var alt for stor. Ved første passering var Nordli nr 13 og Magnus Bleken nr 27. Og herfra og inn gikk de seg bare oppover. Da det var igjen rundt 10 km var plutselig Nordli helt oppe i tetgruppa og var såpass offensiv at han la seg helt oppe i teten i den siste bratteste bakken. Falt etter hvert litt bakover i feltet igjen. Men da det var 3 km igjen til mål var igjen Nordli helt framme i front. Det hele endte med et gedigent spurtoppgjør hvor Andreas Nygaard fra Team Ragde vant. Simen Nordli endte på 9. plass som er det beste i Ski Classics noen sinne. Magnus Bleken gikk seg opp til 16. plass på slutten og presterte med dette også beste ski classics resultat noen sinne.

Nordli er selvfølgelig svært fornøyd etter målgang;
- Jeg var litt usikker på formen før start, men rett etter start kjente jeg at både formen og skia funka bra. Klart å komme meg fint inne i første bakken uten å jage og bruke unødvendige krefter, men var litt uoppmerksom så klarte ikke å bli med teten helt til toppen. Vi ble ei gruppa på 5-6 stk som jobba bra sammen, gruppa ble mindre etterhvert. Vi var nære å hente igjen teten ved flere anledninger. Jeg følte jeg ganske bra underveis og når jeg ble sliten klarte jeg å hente meg inn rimelig fort. Også plutselig begynte vi å ta kraftig inn på teten, og når vi komme opp i ryggen dem tenkte jeg at jeg har ikke noe å tape på å legge meg i front å «styre» litt. Og da var det bare å prøve seg på et rykk. Holdt nesten inn.. Kom litt dårlig ut på oppløpet, var bare et spor som gikk inn mot stadion. Men klarte å spurte bra og plukket noen plasser der å. En meget bra dag på «jobben». I mål så jeg at trinsa på den ene staven var ødelagt, tapte nok ikke serien på det.

Nordli vil nå prøve å toppe formen ytterligere inn mot Vasaloppet og planlegger å gå Trysil Skimarathon neste helg og eventuelt Veldrerennet helga før Vasan.

Magnus Bleken leverte sitt beste Ski Classics resultat i dag;
-Jeg hang med tetgruppa litt opp i den første lange bakken. Men er litt for veik i motbakker. Ble så gående alene fra der og nesten til mål. Tok igjen en og en løper som hadde falt av tetgruppa. Gikk sammen med Thyli fra Team Kaffebryggeriet siste biten til mål.  Hadde veldig gode ski og må få skryte av støtteapparatet for både smøring og langing.

Magnus innser at han ikke rekker jobben i Løype Anleggsdrift i morgen. Men er veldig klar for jobb igjen i gravemaskinen på tirsdag morgen klokka 0600. Da blir det graving av hyttetomter i Kvitfjell Vest.

Dagens bursdagsbarn Vinjar Skogsholm endte på 37. plass. Han gikk rennet med rester av en forkjølelse og hadde ikke så mye å kjøre med i dag.

Erling Stølen gikk inn til 39. plass som også er beste plassering i et Ski classics-renn-