0_4337090

Ofrer alt i team prologen på Ski Classics

Høyden blir den største utfordringen på åpningsrennet i Livigno.

Den 15 kilometer lange prologen på fredag er relativt flat, men går på 1800 meter over havet. Høyden vil derfor være en avgjørende faktor.

– Team Prologen er et spesielt løp på flere måter, blant annet fordi det går i høyden. Det kan slå ut på ulike måter. Det kan gå veldig bra, men har man en dårlig dag, er høyden nådeløs, sier Maria Gräfnings.

Den rutinerte løperen, som er en av flere nye løpere på Team Parkettpartner denne sesongen, tror likevel at laget har gode muligheter til å hevde seg allerede på første konkurranse i langløpsserien.

– Jeg har aldri gått Team prologen i Ski Classics før så det blir spennende. Men laget vårt har en stor styrke i det at vi er mange. Da er vi flere som kan hjelpe hverandre og bidra til å holde farten oppe, sier Gräfnings.

Svensken har vunnet Tartu Skimaraton i Estland og Transjurassienne i Frankrike, blitt nummer to i den Amerikanske Birken og nummer to sammenlagt i FIS Maraton Cup to ganger.

Sterk tropp for 2019-sesongen
Med åtte løpere på startstreken blir Team Parkettpartner ett av de større lagene i proffdivisjonen på Ski Classics denne sesongen.

Det Lillehammerbaserte laget har et uttalt mål om å vinne Vasaloppet innen 2025, og har forsterket stallen med flere interessante løpere. Blant annet har laget knyttet til seg flere sterke jenter, inkludert Gräfnings.

Noen må ofre seg
– Siden løypa er forholdsvis flat, blir det lettere for de som ligger bak. Planen er derfor å bruke de sterkeste i front og "ofre" en til to løpere underveis, siden tiden blir satt på tredjemann i mål, sier Thomas Gjestrumbakken, som er en av kapteinene i Team Parkettpartner.

Han mener laget ligger godt an i forkant av første renn i Ski Classics 2019.

– Alle har forberedt seg godt og har visst progresjon gjennom hele sommeren og høsten. Vinjar Skogsholm har vært vanvittig sterk i høst, og blir avgjørende for at vi gjør en like bra prolog i år som i fjor. Vinjar kom på sjetteplass Alliansloppet og har vist at han behersker flatt terreng veldig bra, sier Gjestrumbakken, og fortsetter:

– Klarer gutta å gå like fort i år som i fjor, vil jentene våre med Martine Korslund, Karoline Øren og Maria Gräfnings få et godt utgangspunkt. Maria har allerede visst i Klarälvsloppet at hun kan henge på Britta Johanssen Norgren helt inn til en spurt. Og da kan alt skje!

Dette er Team Parkettpartners lag til Team Prologen
Kjetil Tyrom
Magnus Bleken
Vinjar Skogsholm
Thomas Gjestrumbakken
Simen Engebretsen Nordli
Martine Korslund
Karoline Bye Øren
Maria Gräfnings

Forsterket stallen
I vinter gikk Team Parkettpartner seg inn i TV-ruta ved flere anledninger i Ski Classics-sammenheng, men de fleste husker nok best Kaiser Maximilian Lauf i januar. Da ledet Vinjar Skogsholm til det gjensto en mil, og hadde en god luke på blant annet Tord Asle Gjerdalen, før han tok feil i et løypekryss og stakk til skogs i stedet for til mål. 

Denne sesongen skal det laget heve seg nok et hakk, og har fått inn flere sterke løpere, inkludert Magnus Bleken.

På damesiden er det kommet til tre ungjenter i tillegg til Gräfnings: Martine Korslund, Karoline Øren og Sigrid Bye. Disse vil også satse på Norgescupen i langrenn i tillegg til langløp. Gräfnings også tiltenkt en mentorrolle for de andre jentene i laget i tillegg til å være løper på laget.