spurtpriser

Ekstrem laginnsats i Olaf Skoglunds minneløp 2017

Team ParkettPartner markerte seg svært sterkt under lørdagens rulleskirenn fra Kragerø til Gautefall.

Stekende sol og temperaturer opp mot 28 varmegrader gjorde konkurransen på 80 km ble en skikkelig kraftanstrengelse. Det var derfor et høyt fokuset på å få i seg rikelig med næring underveis.

Fra start ble det kjørt smårykking fra blant annet Øyvind Moen Fjell i Team Santander. Da det var duket for første sprint etter ca 14 km ble det duell mellom Torleif Syrstad fra Team United Bakeries og Thomas Gjestrumbakken fra Team ParkettPartner. Denne sprinten tok Thomas og kunne innkassere klingende mynt i lommeboka. Våre andre løpere lå også i tetpulja med følgende plasseringer:
8. Magnus Vesterheim
17. Simen Engebretsen Nordli
19. Vinjar Skogsholm

Videre ble det gått jevnt inn mot neste spurtpris etter ca 30 km. Denne spurtprisen tok Vegard Vinje fra Lyn Ski. Våre løpere lå fint med i tetpulja med følgende plasseringer
4. Vinjar Skogsholm
9. Thomas Gjestrumbakken
13. Magnus Vesterheim
14. Simen Engebretsen Nordli

Man fortsatte nå videre mot Drangedal, og neste spurtpris etter 55 km. Her gjorde Simen Engebretsen Nordli rennets beste enkeltprestasjon. Han rykket fra hovedfeltet og opparbeidet seg en solid luke til hovedfeltet. Inn mot spurtprisen hadde han full kontroll og kunne rekke hendene over hodet etter passeringen. Plassering til de andre løperne i Team ParkettPartner:
6. Magnus Vesterheim
14. Vinjar Skogsholm
16. Thomas Gjestrumbakken
 

Videre ble det gått mot Byggi-spurten etter ca 63 km. På denne spurten var igjen Thomas Gjestrumbakken svært offensiv og kunne sikre seg prisen foran Vegard Vinje.
De andre hang fortsatt godt med:
10. Magnus Vesterheim
17. Simen Engebretsen Nordli
18. Vinjar Skogsholm

Vi hadde til nå tatt 3 av 4 spurtpriser men det var nå virkelig rennet startet for alvor med blant annet langt brattere motbakker og høyere tempo i front. De løperne fra oss som forsøkte å henge på var Magnus Vesterheim og Vinjar Skogsholm. De kjempet på og var svært spreke men det gikk enda fortere i fronten. Hele feltet sprakk opp.

Inn mot skistadion på Gautefall klarte Morten Eide Pedersen fra BNBank å rive seg løs fra resten av den vesle tetpulja og kunne gå inn til suveren seier. Videre fulgte teamkompis Simen Østensen. Tredje plassen gikk til Andreas Nygaard fra Team Santander. Våre gutter kjempet på og det ble Magnus Vesterheim som ble vår beste mann på 11. plass. Videre fulgte Vinjar Skogsholm på 12. plass.

Simen og Thomas som tidligere hadde kjempet om mange spurtpriser kom på henholdvis 18 og 20 plass. Anders Kampenøy var også på startstreken men valgte tidlig å bryte.

Det var en svært fornøyd gjeng etter målgang

- Jeg personlig ble veldig motivert av å se at Thomas og Simen var så offensive og sterke. Så kollektivt en meget bra prestasjon. Jeg er selvfølgelig svært fornøyd med egen prestasjon, sier Magnus Vesterheim

Simen er enig;
-  Vi hadde alltid en eller fire blant de første. Det motiverer veldig. Jeg hadde en plan om å prøve meg på et brudd og det gikk ganske bra, men det kosta fryktelig mye krefter. I dag var vi alle gode.

Thomas er også enig og særdeles fornøyd med støtteapparatet;
-Sterk gåing av alle. Moro å være del av ett team i stor fremgang.
Strålende av støtteapparat som leverte i høy klasse. Toppet seg når Odd Ivar Sørli kaster en flaske i ryggen på meg mens jeg ser fremover og er 5 meter unna. :-)

Marthe Kristine Hafsahl Karset var også på startstreken. Hun stilte i sitt første rulleskirenn noen gang og valgte som den tøffingen hun er å debuttere i det lengste rennet av de alle. Hun endte på 7. plass i kvinneklassen.

Støtteapparatet får mye skryt etter rennet i går. Thomas Strøm fulgte løperne på sykkel og hadde med staver og drikke. Odd Ivar Sørli og Helge Andreas Nordli langet drikke og annen næring fra bil og og veikant samt frakting av løpere.

Klikk her for alle resultater!

-