Magnus Oesth

Drømmestart på Ski Classics-sesongen

Med tredjeplass i lagkonkurransen og tre mann blant det 14 beste får gutta mer enn godkjent fra teamsjefen for Pro Team Prologen.

Simen Engebretsen Nordli ble nummer 11, Magnus Vesterheim nummer 13 og Vinjar Skogsholm nummer 14 på den 12 kilometer lange team prologen, og sendte Team Parkettpartner på pallen i lagkonkurransen for menn på åpningsrennet i Ski Classics.

I tillegg gikk Jogscha Aberhalden fra Sveits en sterk prolog for Team Parkettpartner på damesiden. Hun gikk inn til 12. plass  i celebert selskap, og bidro slik med viktige poeng for laget som vil komme godt med i Ski Classics sammendraget. 

Lagets nykommer for sesongen, Magnus Vesterheim, er selv godt fornøyd med sin debut i drakta til Team Parkettpartner. Han ble nummer 13 totalt, og roser de andre gutta både for jobben underveis i rennet og ikke minst for treningsgrunnlaget som er lagt ned i sommer og høst.  

– Det betyr veldig mye for meg å kunne prestere sammen med resten av gjengen. Det viser at den jobben vi har gjort sammen i sommer og høst har lønnet seg, sier han.

Vesterheim har ikke gjort store endringer i treningsopplegget i forkant av sesongen, men noen justeringer har det blitt, og de ser han resultatene av nå.

– Jeg har gjort små endringer, med bla litt flere timer og mengde i de tre sommermånedene, samt litt mer spesifikk trening nå på høsten, sier han.

Vesterheim poengterer også at Prologen ikke er noe satsingsrenn for ham, og at han derfor regner med ytterligere formstigning utover sesongen.

– Jeg personlig ligger fortsatt på ganske høye treningsmengder, og forventer ikke at formen skal være rå før over nyttår. Dette betyr at prestasjonene kan variere en del i starten av sesongen med tanke på treningsmengden. Men når vi klokker inn 2018 er planen å trappe ned treningsmengden, slik at jeg forhåpentligvis skal heve meg ytterligere til Marcialonga, Vasaloppet og Birkebeinerrennet.

Formtesten som satte Parkettpartner på kartet
Teamsjef Arnt Nyborg stråler over helgas innsats og gleder seg til resten av sesongen. Han forklarer at en slik start på sesongen er viktig på flere plan, både rent teknisk med tanke på startposisjoner og seeding, men også mentalt i form av selvtillit og motivasjon. Dessuten har de satt laget på kartet i media og i feltet.

Hva betyr det for laget å få en slik start på sesongen?
– Det gode resultatet betyr veldig mye, og det har gitt oss mange lagpoeng i starten, og løperne har alle fått gode individuelle "startpoeng." Det er viktig, fordi det sikrer dem god seeding. Og vi har virkelig blitt lagt merke til. Løperne har fått respekt, og masse selvtillit. Vi er blitt gratulert av mange av de andre team-sjefene, og vi fikk jo masse omtale på TV.

Hva har dere gjort for å heve dere i år sammenliknet med tidligere sesonger?
– Vi har hatt flere samlinger i år enn tidligere, og blant annet lagt inn en rulleskisamling i Spania. Vi har også styrket løperstallen med ytterligere en løper til på høyt nivå: Magnus Vesterheim.

Hvordan bygger dere videre på dette?
– Vi vil ja veldig fokus på Ski Classics, der vi vil prøve å gå nesten alle rennene. Tre mann går neste helg i La Sgambeda, som er det første individuelle rennet i langløpsserien og det første virkelige langløpet for sesongen, så det blir veldig spennende. De fleste av løperne går Kaiser Maximilian Lauf i Seefeld i midten av januar, sier Nyborg.

--